ADEMEN, ZINGEN EN KLANKEN CREËREN ZIJN NATUURLIJKE MIDDELEN. VEEL NATUURLIJKER DAN 'SPREKEN'! 

Op 1 Mei 2019 werd ik gecertififeerd Breatheology Instructor en dat laat me toe om mensen te helpen met het concept 'adem en leef'. 

Ik help mensen met een dienstbaar karakter om hun poorten te openen naar een betere levenskwaliteit. 

Als je een zanger of muzikaal talent bent, dan is klank- en stemcoaching uiteraard cruciaal voor jou. Maar dit concept gaat verder dan ‘zingen’, dit gaat over het verbeteren van je levenskwaliteit, je gezondheid, je vermogen om jezelf te genezen, om je beter te kunnen concentreren en om stress en allerlei angsten te verminderen. Maar ook omdat je meer energie wil of vaster wil slapen 's nachts. En voor sommigen om creatiever en productiever te worden?

Dus, het is heel erg belangrijk om veel verschillende redenen en je zult zien hoe mijn begeleiding werkt. Zelfs als je een getalenteerde zanger of een succesvolle ondernemer bent, denk niet dat je dit niet nodig hebt. Omdat we allemaal worstelen met innerlijke conflicten. Of niet? 
 
En ja, sommige mensen hebben kritiek op mij, omdat ik geen bekende zanger ben, maar ik kom naar buiten met mijn geluiden, muziek en mijn stem, als een klank- en stemcoach, en dat is niet de gebruikelijke weg! Dat weet ik. Maar ik engageer me ook niet met de oude manieren van denken en leven. Dus, ik vertrek vanuit mijn artistieke en zakelijke ervaringen en mijn bewustzijn. Van daaruit kan ik je meenemen op een reis over ademhaling en klank en je helpen om bewuster te worden van wie je werkelijk bent of om een doorslaggevende beslissing te nemen. De juiste antwoorden vind je altijd in de stilte.
 
Met mijn klank- en stembegeleiding laat ik zien hoe je resultaten kan boeken met 1 eenvoudige sessie en je dan veel meer verbonden voelt met het doel van wat je doet. Het is uiteindelijk allemaal gebaseerd op de wetten van de natuur en op de eenvoud van ’t leven.
 
En het belangrijkste is, dat je zal zien dat wat JIJ denkt correct is, maar ook dat je met je eigen overtuigingen hebt geleefd, wat veel spanningen en beperkingen heeft veroorzaakt en wanneer je gaat ontdekken waar je niet bewust van bent geweest , binnen de eerste 40 minuten van een klank- of stemcoaching, dan waaaw, dan zal je veel vrijer kunnen ademen en 'vrij zijn’ en jezelf ook anders kunnen gaan uiten.
  
Dus ik ben heel erg enthousiast om dit begeleidingstrajekt te brengen, omdat ik mezelf vele jaren heb voorbereid en ontdekt heb dat ik hiermee mensen kan helpen, die zaken doen op hoog niveau, maar ook mensen die angsten of stress hebben, of mensen met uitgesproken talenten, of sprekers en gevestigde artiesten, ... gewoon met mijn korte, eenvoudige en effectieve technieken.
 
Ik breng dit programma naar je toe, zodat toch even afstand kan nemen van dat simplistische idee van onze zakenwereld en de kracht van ‘effectief ademen’ kan ervaren en goed begrijpt hoe daarmee vele aspecten van je leven drastisch kunt verbeteren, gewoon door je stem te gebruiken als een zelf-transformerend middel.
  

Wil je weten hoe jouw stem trilt en wat mensen effectief voelen of horen wanneer jij praat?

Dan frissen we even op wat 'geluid' is.
Geluid zijn trillingen die door de lucht bewegen, ergens tegen botsen en daardoor hoorbaar worden. Meer is dat niet.
Daarom kunnen we de wind horen. Omdat de luchtverplaatsing ergens tegen aan botst. En via ons trommelvlies en allemaal zenuwen komt het tot bij onze hersenen. Die vertalen dat en we horen geluid.

Idem voor de stem. We hebben een strottenhoofd en stembanden. En wanneer je ademt staan die wijdt open. Maar wanneer je geluid moet maken, dan trekken ze samen. Dus ontstaat er een drukverschil, je stembanden gaan trillen, die de lucht aan het trillen brengt en zo heb je stemgeluid.

Nu, mannenstemmen verschillen van vrouwenstemmen en ook van kinderstemmen. Ze trillen lager of hoger. En wij kunnen maar bepaalde trillingen horen, terwijl dieren veel meer trillingen kunnen horen. Lagere en hogere frequenties. En dat is net wat mij boeit. Hetgeen wij niet kunnen horen.

Maar dat brengt ons meteen ook naar de oorsprong van geluid, het ontstaan van geluid dat nog niet eens hoorbaar was.

En dat is de dimensie van de stilte.   

En wanneer je dit toepast op jezelf, dus klanken of geluiden ontwikkelt die je niet kent, of nog nooit gehoord hebt, dan betreden we een gelijkaardige dimensie. Dan ga je a.h.w. terug naar de stilte in jezelf.

En dan krijgt jouw stem een andere trilling en dan trek je ook nieuwe dingen aan die daarmee resoneren. En zo kan je heel wat zaken herschikken of creëren.

Aan de basis van alle spraak – en zangproblemen, ligt een verkeerde ademhaling. Aan de basis van stress en angst, ligt ook o.a. een verkeerde ademhaling. 

We ademen ongeveer 20-25.000x/dag. Dat zijn veel ademhalingen. Maar de meesten gebruiken hun ademhaling niet bewust in hun voordeel. We ademen wel, maar niet gelijkmatig genoeg, niet bewust, waardoor we niet altijd genoeg zuurstof binnen krijgen, druk op ons hart zetten en neveneffecten veroorzaken.

Juist ademhalen en volgens jouw maximale capaciteit, brengt nu eenmaal nieuw leven. Want ademen is leven. Het is zelf een voorwaarde om in leven te blijven.

En dat is de reden waarom ik er nu zoveel aandacht aan geef en de voordelen wil meegeven via workshops (Soundation) en individuele training. Dus anderhalf uur korte en effectieve technieken, de trilling van je stem veranderen, nieuwe dingen aantrekken, angst en stress verminderen en weer vooruit. Wat willen we nog meer? En het zijn tips & tricks, die je eigenlijk op de dode momenten kan toepassen. Dus, gewoon even meepikken en ervaren hoe het je zal helpen om gezonder en gelukkiger rond te lopen op deze planeet.